вторник, 4 сентября 2012 г.

Jēdziens- maksas pakalpojums NMP pirmsslimnīcas etaps


. Jēdziens- maksas pakalpojums NMP pirmsslimnīcas etaps

Visi tie neatliekamie gadījumi, kad medicīniskā palīdzība pilnībā tiek segta par valsts līdzekļiem un iedzīvotājiem par to nekas nav jāmaksā.
Atbilstoši LR MK 2009.g. 21. aprīļa noteikumiem Nr. 333 Jautājumu par izsaukumu atteikšanu un maksas piemērošanu konkrēta izsaukuma pieņemšanas procesā lemj tikai ārsta palīgs vai ārsts:
ü  Izsaukuma pieņemšanas procesā brīdina izsaukuma pieteicējus gan par iespējamu maksas piemērošanu konkrētajā gadījumā, gan par tās lielumu;
ü  Gadījumos, kad izsaukuma pieteicējs par iespējamo maksu izsaukuma pieteikšanas laikā iepriekš netika brīdināts, neraugoties uz to, ka pacienta stāvoklis NMP brigādes ierašanās brīdī neatbilst NMP situācijai, maksas iekasēšana nav piemērojama;
ü  Gadījumos, kad izsaukuma pieteicējs brīdināts par iespējamu maksas piemērošanu, bet NMP brigādes vadītājs izsaukuma izpildes laikā fiksē tādu pacienta objektīvo stāvokli, kas faktiski atbilst NMP situācijai, maksas iekasēšana nav piemērojama.
(ārsta palīga brigādes izsaukums- 28,21 Ls, ārsta palīga brigādes (divi ārsta palīgi, autovadītājs) izsaukums- 32,21 Ls; pacienta transportēšana uz tālāku stacionāru reģiona robežās, kurā var sniegt atbilstošu NMP, pēc pacienta pieprasījuma- 20 Ls, NMP autotransporta izmaksas- 0,15 Ls, ceļš turp atpakaļ).

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.