понедельник, 10 сентября 2012 г.

Konstatētas bioloģiskās nāves fakta apraksts IK


. Konstatētas bioloģiskās nāves fakta apraksts IK

Par katru bioloģiskās nāves faktu brigādes vadītājam nekavējoties jāziņo vecākajam dež.ārstam.
Ziņo par nāves faktu dispečerei, kura ziņo par faktu policijai.
Ar dež.ārsta atļauju, policiju atļauts gaidīt ne ilgāk kā 20 min.
IK obligāti jāfiksē policijas dienesta izsaukšanas laiks, policijas darbinieka ierašanās laiks notikuma vietā, policijas darbinieka dienesta pakāpe un uzvārds.
Gadījumā, ja 20 min. laikā policijas darbinieks vēl nav ieradies, par to informē vecāko dež.ārstu un rīkojas saskaņā ar viņa rīkojumu. Ja tiek saņemts rīkojums atstāt notikuma vietu, IK fiksē vietas atstāšanas laiku un piebildi, ka policija nebija ieradusies.
Ja notikuma vietā jau atrodas policijas darbinieki, mirušā radinieki vai darba biedri, iestādes vadība u.tt., par to obligāti jāinformē vec.dež.ārsts. IK jāfiksē, cikos un kādas personas uzraudzībā līķis atstāts.
Ja pie līķa nav radinieku, konstatējot nāves faktu sabiedriskā vietā ĀP brigāžu mediķi sastāda līķa mantu, vērtslietu aprakstu, apliecinot to ar liecinieku parakstiem un atšifrējumu (jānorāda liecinieka pases dati, adrese, tel.), bet minētās mantas pret parakstu nodod policijas darb., kuršs ierodas notikuma vietā (arī atšifrējot viņa parakstu med.dokumentācijā). Trīs liecinieku vietā mantu sarakstu tiesīgi parakstīt visi NMP brigādes locekļi.
Kopā ar mirušā ķermeni jāatstāj veidlapa Nr. 114/u, aizpildot tikai tās kreiso pusi-veidlapu (no abām pusēm!) atbilstoši prasītajam, kā arī nāves iestāšanās apstākļiem, ja tādi top zināmi.(pavadlapas talonu šajā gadījumā nevajag aizpildīt, to drīkst nogriezt). Pavadlapā un IK aiz ieraksta Bioloģiskā nāve, obligāti jāieraksta: „Nav vardarbīgas nāves pazīmju”, ja tas attiecas.
Ja līķi uz morgu pavada radinieks, mantu saraksts nav jāsastāda, bet IK obligāti jāfiksē tā persona, kas līķi pavada (vīrs, sieva u.tt.).
EKG- izolīnija vairāk kā 2 novadījumos.
Klīniskā nāve: bezsamaņa, nav spontānas elpošanas, nav pulsa uz maģistrālām artērijām. Klīniskās nāves periods vidēji ilgst 3-5 min. Klīniskās nāves ilgumu palīdz noteikt- ādas krāsa, izskats, temperatūra; Acu zīlīšu lielums, forma, reakcija uz gaismu; radzenes reflekss, radzenes izskats.
Bioloģiskā nāve: stāvoklis, kad šūnās radušies neatgriezeniski bojājumi. Pārliecinoši bioloģiskās nāves simptomi- līķa plankumi, līķa sastingums, līķa atdzišana, līķa autolīze.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.