воскресенье, 9 сентября 2012 г.

Med.dok. noformēšana, sniedzot NMP ārvalstu pilsoņiem


Med.dok. noformēšana, sniedzot NMP ārvalstu pilsoņiem

      Jānoskaidro un izsaukuma kartē jāieraksta:
A.Pastāvīgā dzīves vieta(valsts, pilsēta, iela, mājas Nr, dzīvokļa N);
B.Apdrošināšanas polises esamība.
Ja ārvalstu pilsonim ir līdzi ir apdrošināšanas polise, papildus jānoskaidro: Apdrošināšanas kompānijas pilns nosaukums; Polises numurs; Vai Latvija ir iekļauta apdrošināšanas polises darbības zonā.
Ja nav polises, E- 111 veidlapu vai EVAK karti : jānoskaidro pacienta vārds, uzvārds, dzimšanas datums, mēnesis, gads, vīzas Nr.,pavalstniecība vai mītnes zeme ar precīzu dzīves vietas adresi, uzturēšanās vietas adrese Latvijā, veselības apdrošināšanas sabiedrība, tās adrese, polises Nr., uzaicinātājs(fiziskai-vārds, uzvārds, juridiskai- pilns nosaukums), tā adrese, tel. Precīzi un salasāmi jāaizpilda īpašas formas signāltalons un jānodod kopā ar izsaukuma karti. Ja apkalpojot ārzemnieku tiek noformēts maksas izsaukums un slimn. grib maksāt ārzemju valūtā, tad brigādes vadītājs pieņem šo naudu, iepriekš noskaidrojot pie vecākā dežūrārsta valūtas kursu.
      Gadījumā, ja ārvalstu pilsonis nevar uzrādīt nevienu dokumentu, kā arī nespēj apmaksāt izsaukumu, NMP tiks sniegta jebkurā gadījumā un tiks sastādīts informācijas talons. Ja palīdzība tiek sniegta ārvalstniekam un viņš uzrāda E -111 veidlapu, kas ir aizpildīta  nesaprotamā valodā, bet tai ir zīmogs, paraksts un derīguma termiņš arī nav beidzies, iekasēta maksa no šī pacienta netiks ņemta. Ja ārzemniekam tiek sniegta palīdzība un EVAK karti vai E-111 veidlapu viņš neuzrāda, tiek iekasēta pilna maksa par izsaukumu.
      Ja EVAK kartei vai E-111 veidlapai ir beidzies derīguma termiņš- izsaukums tiek noformēts par pilnu maksu.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.