вторник, 12 июля 2016 г.

bietes

Bietēs ir aminoskābe Triptofāns - tas atrodad arī šokolādē un veicina dzīvesprieku.
Īpašā vērtība - Jods!
Tieši joda dēļ labas ir nevārītas bietes - lai aizkavētu aterosklerozi, uzlabotu atmiņu, palīdzētu pret vairogdziedzera kaitēm. Joda sastāva ziņā biete ir nākamā aiz vienmēr ieteikta jūrss kāposta! Bet pie nevārītas bietes jāsāk pieradināt sevi  ar nelilu devu - pa tējkarotei.
Biete satur :

  1. Minerālvielas - kālijs, nātrijs, jods, kalcijs, magnijs, fosfors, mangāns, dzelzs, kas normalizē asinsspiedienu un sekmē asinsradi.
  2. Organiskas skābes - citronskābe, ābolskābe, skabeņskābe, kas palīdz toksīnu izvadīšanu no organisma.
  3. Betanīns un betaīns - sekmē tauku sašķelšanu un darbojas pret vēža šūnām. Betaīns arī relaksē.
  4. Pektīni - vairāk nekā ābolā.
  5. Vitamīni - A, B1, B2, PP, C vitaninu
Ziniet to, jo biete tumšākā krāsā, jo biete ir augst srfjgāka.
Pirms vārīšanas nedrikst bieti tirīt! JĀvāra 1 stundu piliekot mazliet eļļas.
Afrāk ar bieti ziedēja vaigus lai seja būtu skaista jauna un forsa.
Ēdiet bietes salātos, zupās un arī svaigus!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.